A-
A+

"Bayonetta"-röstskådespelare förtydligar sig

Actionhjältinnan Bayonetta har fått en ny engelsk röst.
Actionhjältinnan Bayonetta har fått en ny engelsk röst.
SpelTT

Annons

Annons

Lönebråket kring actionspelet "Bayonetta 3" fortsätter. Röstskådespelaren Hellena Taylor, som uppmanat till bojkott av spelet sedan hon enligt egen utsago erbjudits för låg lön, skriver i en serie inlägg på Twitter att hon vill försvara sig själv.

Taylor kritiserade skaparna för ett slutgiltigt erbjudande på 4 000 dollar. Vad hon inte nämnde, och vad som senare rapporterades, var att hon tidigare erbjudits 15 000 dollar för att göra rollen, och att det slutgiltiga erbjudandet på 4 000 dollar gällde en så betydligt mindre, så kallad "cameo"-roll.

De uppgifterna ledde i sin tur till att Taylor anklagats för att vara girig och en lögnare.

Taylor medger att 15 000 dollar (167 000 kronor) stämmer, men hävdar fortsatt att allt hon bett om var en rättvis lön "i linje med det värde som jag bidrar med till spelet".

Hennes ursprungliga Twitterinlägg har lett till en diskussion om röstskådespelares arbetsvillkor inom spelindustrin. Bayonettas engelska röst görs i tredje spelet istället av Jennifer Hale, som genom åren ofta höjt rösten för just rättvisa löner.

Hon har tidigare skrivit ett inlägg på Twitter att hon är bunden av tystnadspliktsavtal, men att hennes rykte talar för sig själv.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.