-
+

Bedrägeridömde elitdomaren överklagar

Den fotbollsdomare på elitnivå som av tingsrätten dömdes till fyra och ett halvt års fängelse för bland annat grova bedrägerier överklagar domen till hovrätten. Arkivbild.
Den fotbollsdomare på elitnivå som av tingsrätten dömdes till fyra och ett halvt års fängelse för bland annat grova bedrägerier överklagar domen till hovrätten. Arkivbild.
BrottTT

Den fotbollsdomare på elitnivå som av tingsrätten dömdes till fyra och ett halvt års fängelse för bland annat för grova bedrägerier överklagar till hovrätten.

Annons

Annons

Han överklagar domen, bara så vitt avser straffet. Straffet är för hårt, säger mannens advokat Allan Stutzinsky till TT.

Fotbollsdomaren greps och häktades i september. Han har flera gånger kontaktat företag och lovat att hjälpa dem att avsluta telefonabonnemang som tecknats felaktigt. På detta sätt fick han miljonbelopp från flera olika företag. Domaren har erkänt att han utsatt företagen för bedrägeri, men anser inte att det ska betraktas som grovt.

Tingsrätten skrev i domen att fotbollsdomaren "drabbats av ett spelmissbruk som han försökt att dölja för sin omgivning", och att mannen velat hålla uppe en fasad om att ha gott om pengar. Domaren är också aktuell i en brottsutredning om spelfusk, där han misstänks ha spelat på fotbollsmatcher som han själv dömt och kunnat påverka. Han har tidigare dömt fotboll på toppnivå såväl i Sverige som utomlands.

I december stängde Svenska fotbollförbundet av domaren i 15 månader för otillåten vadhållning.

Då rätten gick helt på åklagaren Martin Elofssons linje ser han inget skäl till att från åklagarsidan överklaga domen. Däremot har han lämnat in en överklagan mot en av de kvinnor som också stod åtalad för penningtvätt i samma mål, men som helt friades av rätten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss