A-
A+

Bengtsson: "En ära att spela för Sverige"

Pierre Bengtsson, till höger, klappar om Sebastian Larsson i matchen mot Finland och får nu vänta och se om han får plats i Sveriges EM-trupp.
Pierre Bengtsson, till höger, klappar om Sebastian Larsson i matchen mot Finland och får nu vänta och se om han får plats i Sveriges EM-trupp.
fotbollTT

Petad, inkallad som extraspelare – och nu kan han trots allt få vara en del av EM-truppen.

Pierre Bengtsson har minst sagt haft svängiga fotbollsdagar.

— Vi får se vad som händer, säger han efter Sveriges 2–0 mot Finland.

Annons

Annons

Annons

Annons

Janne Andersson var tydlig inför uttagningen av EM-truppen. Ett samtal från förbundskaptenen skulle med stor sannolikhet innebära att man inte skulle få vara med på slutspelsresan.

En som blev uppringd: Pierre Bengtsson.

Jag var inte beredd på samtalet utan i mitt huvud hade jag förberett mig för EM, och det var där jag såg mig själv. Det tog några dagar att bearbeta beslutet, säger han.
Det är klart att det var ett hårt slag för mig personligen.

"Jannes beslut"

Vänsterbacken – som var en stor del av EM-kvalet och Nations League-spelet – hann knappt landa i petningen innan han fick ytterligare ett samtal från Andersson.

Den här gången var ämnet "extraspelare i Båstad och i matchen mot Finland" med anledningen av Martin Olsson skada.

Sedan dess har Olssons skada gått från att vara en blödning till att bli en fraktur – och helt plötsligt är Bengtsson ett högst aktuellt namn för EM-truppen som samlas på onsdag i Stockholm.

Som jag sagt tidigare: Jag tycker att jag har gjort en bra vår, jag är nöjd med mina landskamper för Sverige och jag känner att jag inte kan göra så mycket mer. Jag har gjort vad jag kan och sedan är det upp till Janne att ta beslut om vad som ska hända, säger Bengtsson.

Vågar du hoppas på en plats?

Det är klart att man försöker vara lite försiktig med förhoppningar så att man inte blir allt för besviken.

Janne Andersson:

Vi får se vad som händer. Jag har pratat med Pierre och hoppas att han inte har bokat upp en massa annat, säger förbundskaptenen.
Vi har inte pratat så mycket utan mer att jag ville ge honom den hinten, att han inte åker i väg till Hawaii eller något sådant.

Annons

Annons

"Vi får se"

Pierre Bengtsson får därmed finna sig i att stå på Sveriges standby-lista och hålla sig hemma under den korta ledigheten för att inte utsättas för coronasmitta, om det nu skulle bli så att han ska ersätta Olsson i EM-truppen.

Det är lite svårt. Man får hålla båda alternativen öppna och så får vi se vad som händer, säger Bengtsson.

33-åringen spelade hela matchen mot Finland – seger med 2–0 – och säger att han inte har något problem med Anderssons beslut, att det inte har skadat deras relation eller att han skulle ha funderat på att tacka nej till uttagningen som kom efter petningen.

Det var inget alternativ för mig, säger han.
Det är alltid en ära att spela för Sverige.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss