Bengtsson lärde sig i vind och kyla

Angelica Bengtsson vann stavhoppet i Göteborg på 4,53, i en tävling som missgynnades av vind och sensommarkyla.
Angelica Bengtsson vann stavhoppet i Göteborg på 4,53, i en tävling som missgynnades av vind och sensommarkyla.
FriidrottTT

Det var inte väder för stavhopp. Men det var lärorikt.

Jag fick ut mycket av den här tävlingen, säger Angelica Bengtsson, som vann genom att klara 4,53 i den kylslagna kvällen på Slottsskogsvallen.

Annons

Annons

Att det inte var varmt kändes även på läktaren under Göteborgs GP-tävling. Blåsten märktes mest i vindmätningen, och på de aktivas reaktioner.

Det känns som att det liksom blåser in från kurvan, säger Michaela Meijer medan hon sitter på läktaren och ser slutet av stavhoppstävlingen.

Meijer har haft en bra sommar, men hoppade denna gång inte högre än 4,13. Det är långt under hennes svenska rekord på 4,83, satt tidigare i augusti.

Fokus på segern

Men det blåste på stavhopparna denna lördagskväll, och det var kallt. Ansatser förkortades och stavar byttes ut.

Alla var på en lägre nivå. Det blev fokus på att vinna tävlingen, och att hoppa på alla höjder, Jag är glad att jag hade kondition nog att hoppa på alla, och att jag gick segrande ur det, säger Angelica Bengtsson.
Det blev ändå rätt fina hopp, säger hon eftertänksamt.

Bengtsson gick in i tävlingen på 4,23, som hon klarade direkt. Sedan krävdes tre hopp på 4,33, två hopp på 4,43, två hopp på 4,48 och tre hopp på segerhöjden 4,53. Elva hopp innan Bengtssons seger klar. Sedan gjorde hon tre försök på 4,63 utan att klara.

Det var kul att det blev tävling liksom, tycker Angelica Bengtsson.
Ofta är det bara en hoppare kvar, eller man höjer med 15 centimeter eller så. Nu hoppade vi på var femte centimeter. Det var också lika väldigt länge, konstaterar hon om sin duell Holly Bradshaw.

Brittiskan blev tvåa på 4,48.

Annons

Annons

Datorproblem

Men Michaela Meijer satt alltså redan på läktaren när Bengtsson och Bradshaw gjorde upp. Tävlingen på hemmaplan blev ingen höjdare för Meijer, som tyckte att hon inte riktigt hade rätt stavar för de förhållanden som blev.

Men störningarna slutade inte där.

Det blev ett break för att datorn inte funkade, säger Michaela Meijer om hur tävlingen utvecklades.
Då blev det kallt, och min fot pallade inte riktigt. Sen hann jag inte riktigt komma igång och så blev det inget, säger Michaela Meijer och ser fram emot nya chanser.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons