Bergamo får stormatch efter coronakrisen

Italien och Nicolo Barella ska spela Nations League-matchen mot Nederländerna i Bergamo. Arkivbild.
Italien och Nicolo Barella ska spela Nations League-matchen mot Nederländerna i Bergamo. Arkivbild.
FotbollTT-Ritzau

Bergamo är en av städerna i Italien som drabbats hårdast av coronapandemin.

Nu ska staden stå som värd när Italien möter Nederländerna i Nations League-fotbollen.

Annons

Annons

Lombardiet, där Bergamo är huvudort, är den region i Italien som drabbats hårdast av pandemin med närmare 17 000 dödsfall. 8 mars stängde man ner området och först i början av maj började man lätta på restriktionerna.

Nu väljer det italienska fotbollsförbundet att arrangera herrlandslagets Nations League-match mot Nederländerna den 14 oktober i Bergamo.

"Staden är symbolisk för de som fallit offer för pandemin i Italien", skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Matchen skulle egentligen ha spelats i Milano men man har nu fått tillåtelse från Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) att flytta matchen till Bergamo.

Matchen kommer att spelas inför tomma läktare. Det är första gången sedan 2006 som Bergamo får stå som värd för en landskamp.

Italien vann det första mötet på bortaplan i Amsterdam med 1–0.

De första fallen av viruset rapporterades i norra Italien samma vecka som Atalanta, hemmahörande i Bergamo, slog Valencia med 4–1 i den första åttondelsfinalen i Champions League. En match som spelades i Milano. I efterhand har det stått klart att många Bergamobor smittades den februarikvällen.

Runt 40 000 människor åkte till Milano för att se matchen. Andra såg den från sina hem, tillsammans med familjer eller i grupper på barer. Det står klart att den kvällen fick till följd att viruset spreds så drastiskt, sade Bergamos borgmästare Giorgio Gori då.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons