Bergfors tvåmålsskytt i Djurgårdens storseger

Niclas Bergfors, höger, gjorde två av Djurgårdens mål i 5–1-segern mot Lindköping. Arkivbild.
Niclas Bergfors, höger, gjorde två av Djurgårdens mål i 5–1-segern mot Lindköping. Arkivbild.
IshockeyTT

Niclas Bergfors hade tusen anledningar att fira lite extra under måndagskvällen.

När antalet proffsmatcher nådde fyrsiffrigt tryckte 33-åringen in dubbla fullträffar. 5–1-segern mot Linköping innebär också att hans Djurgården knappar in på topp sex-klubbarna i SHL.

Fortsätter vi så här ser det väldigt bra ut, säger Bergfors.

Annons

Annons

Annons

Annons

Fyra segrar på de sex senaste omgångarna har fört upp Djurgården till åttonde plats i tabellen – bara tre poäng efter sjätteplacerade Färjestad och det med två matcher mindre spelade.

Det är på topp sex vi siktar och fortsätter vi så här ser det väldigt bra ut för vår del. Tidigare i höstas krånglade vi till det för mycket, nu är vi mer konsekventa och sätter ofta motståndarna under hård press, säger Niclas Bergfors.

Forwardsstjärnan svarade för både 1–0 (efter bara 1.30) och 2–0 (efter 12.26 ), som lade grunden för vinsten mot LHC.

Det är viktigt med en bra start, då självförtroendet ökar och man vågar att spela ut. Vi stressade Linköping högt och fick dem säkert lite frustrerade av att inte komma någon vart, säger han.

Fyrdubbel siffra

Läget med dubbla fullträffar kunde inte ha prickats in bättre – då 33-åringen gjorde sin 1 000:e match som professionell hockeyspelare. Karriären har tagit anfallaren till både SHL, NHL, AHL och KHL. Främsta meriten är ett SM-silver med Djurgården våren 2019.

Klart att det känns lite speciellt och extra roligt, även om det alltid är kul att bidra med poäng till laget, säger Niclas – efter mål nummer sju och åtta den här säsongen, totalt har det blivit 14 poäng.

Gästerna var överlägsna i den första perioden – men LHC:s Jaakko Rissanen lyckades kontra in en reducering på slutet.

Vårt spel var under all kritik och det finns ingen ursäkt för vårt agerande. Vi vann ju knappt en enda närkamp i början. Så här får det verkligen inte se ut i en så pass viktig match, säger lagkaptenen Jonas Junland.

Annons

Annons

Lundström utklassad av Armalis

Ändå var man bara en ribbträff från kvittering i början av den andra perioden.

Vi hade pratat massor om att hålla en högre fart från start och inte överlåta allt initiativ till motståndarna, som mot Frölunda senast. Trots det är Djurgården betydligt bättre påkopplade och har en helt annan fart på skridskorna, säger en mycket besviken tränare i Bert Robertsson.

Gästernas Mantas Armalis sopade banan med Niklas Lundström i målvaktskampen – och släppte inte in någon mer puck.

Det gjorde däremot den darrige burväktaren i hemmakassen – då både Albin Grewe och Henrik Eriksson ökade på. Sedan satte Jacob Josefsson femman i öppen bur.

Jag är väldigt stolt över spelarnas agerande och sättet vi tar oss an matchen. De första 15 minuterna dominerar vi klart. Frånsett några individuella misstag är vi väldigt konsekventa och vårt passningsspel håller mycket hög klass, framhåller Djurgårdens tränare Mikael Håkanson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons