A-
A+

Berusad polis visiterade tonåring – döms

-
BrottTT

Annons

Annons

En polis som trots att han var berusad beslutade sig för att träda i tjänst och kroppsvisitera en tonårspojke, som han misstänkte hade använt cannabis, döms för tjänstefel, skriver Dagens Nyheter.

Det var i maj som en ledig polisman stötte på ett sällskap med ungdomar på skolresa i Stockholms södra skärgård. Då polisen, som arbetar som narkotikapolis, tyckte sig känna lukten av cannabis beslutade han sig för att träda i tjänst.

Tidigare under kvällen hade han druckit öl och flera drinkar, men han beslutade sig ändå för att kroppsvisitera en av pojkarna då han misstänkte att denne var narkotikapåverkad.

Nu dömer tingsrätten polisen till dagsböter för tjänstefel. Enligt rätten är det mot bakgrund av ett flertal vittnesuppgifter styrkt att han var påtagligt berusad vid tillfället. I domen konstateras också att polisens underlag för att anse att pojken var skäligen misstänkt för narkotikainnehav var tunt.

Själv har polismannen nekat till brott och menar att det förelåg förutsättningar för att han skulle träda i tjänst och verkställa kroppsvisitationen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.