Besara sänkte Sirius med drömmål

Nahir Besaras 2–0-mål mot Sirius var av högsta klass.
Nahir Besaras 2–0-mål mot Sirius var av högsta klass.
FotbollTT

2–1 mot succélaget Sirius. 

Och Örebro fortsätter att vinna mot topplagen hemma på Behrn arena där det som vanligt är Nahir Besara som visar vägen som den store målskytten.   

Jag sa till vår assisterande tränare att jag kommer få in ett drömskott i dag, säger matchhjälten till TT.  

Annons

Annons

Innan landslagsuppehållet besegrade ÖSK rivalen Norrköping när mittfältaren Nahir Besara satte ett av de fyra målen på straff. 

I nästa hemmamatch mot Malmö tog Örebro en ny skrällseger på Behrn arena när Besara klev fram som tvåmålsskytt.  

Och på lördagseftermiddagen såg alltså Nahir Besara till att Örebro tog tredje raka hemmasegern med ett drömmål mot Sirius.  

Det är kul, jag tänder till när det är bra motstånd. Det triggar mig på något sätt att visa att vi också är lika bra. Att vi kan pressa och skapa lägen på grund av deras misstag.

Uppsalalaget började förvisso bra – men Örebro växte in i det och efter 35 minuter kunde anfallaren Rasmus Karjalainen presentera sig som målskytt för första gången i ÖSK-tröjan i sin andra match från start.

Målvaktstavla  

Dennis Collander skickade på chans in en boll mot Siriusmålvakten Lukas Jonsson som oturligt tappade bollen mellan sina ben och ÖSK-anfallaren Karjalainen sniffade enkelt upp den och petade in 1–0. 

Extra skönt för den finländska landslagsspelaren Karjalainen – som är på lån från sin nederländska klubb Fortuna Sittard. 

Så i den 54:e minuten hittade alltså Nahir Besara rätt med ett supermål när han en bit utanför straffområdet skickade in 2–0-kanonen i bortre krysset.  

Jag fick till några sådana där skott på uppvärmningen som var sjuka. Och jag sa till vår assisterande tränare (Vitor Gazimba) att jag kommer få in ett drömskott i dag… Det är bara att du frågar honom.  
Han såg också att jag fick till två riktigt fina träffar på uppvärmningen, ännu finare än mitt mål faktiskt.

Annons

Annons

"Den bara flyger"

TT: Beskriv känslan i foten. 

Man känner inte av bollen, den bara flyger liksom. Man ser bågen, den går upp och ner, det blir prefekt.   

Men Nahir Besara konstaterar att eftermiddagen kunde varit ännu härligare om fansen varit på plats i hemmaborgen.  

Jag önskar att våra fans var här. Det hade varit en ännu skönare känsla med en sån träff, men de får njuta där hemma i stället, säger han och tillägger lite senare:  
Nu är det fyra hemmavinster kvar som gäller och jag ska fortsätta göra mål. Det är så vi ser det.  

Stefano Vecchia reducerade för Sirius i den 74:e minuten – också det ett klassmål från den formtoppade målmaskinen som är uppe elva fullträffar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons