A-
A+

Beskedet inför OS-premiären: Alla friska

Jim Gottfridsson i samspråk med förbundskapten Glenn Solberg under vårens EM-kval. Arkivbild.
Jim Gottfridsson i samspråk med förbundskapten Glenn Solberg under vårens EM-kval. Arkivbild.
HandbollTT

Först en knäskada – sedan fotproblem. Men det är en handbollstrupp i god form inför OS-premiären på lördag, intygar förbundskapten Glenn Solberg.

Alla är friska och raska och ska träna i dag. Vi är klara för premiären, säger han.

Annons

Annons

I början av sommaren slet en av nyckelspelarna, veteranen Niclas Ekberg, av ett ligament i knät under en Bundesligamatch. Rehabträningen har gått bra och Ekbergs skada ska enligt tidigare besked läka bättre än väntat. Inför avresa till Japan gav spelaren själv tummen upp.

"Inga som helst bekymmer"

Förra veckan fick ytterligare en spelare problem – spelmotorn Jim Gottfridsson tvingades lämna planen med en lindad fot i en träningslandskamp mot Danmark.

Men det är inga problem, säger Jim Gottfridsson på en pressträff i OS-byn i Tokyo.

Jag ska träna igen i dag så det är inga som helst bekymmer, säger han och berättar att det handlar om en gammal förslitningsskada han haft i foten sedan.
En liten skada som inte blev helt hundra eftersom vi haft korta semestrar men det är ingenting jag är bekymrad över. Det går att spela med.

Annons

Annons

"Vi är redo"

Sverige ställs mot Bahrain i OS-premiären på lördag.

Läget i truppen är fantastiskt. Vi har haft en bra uppladdning och vi har legat precis på den gränsen vi ska göra – på 75-80 procent, säger säger Andreas Palicka, målvakt och lagkapten.
Vi har hittat spelet, hittat varandra och acklimatiserat oss i Japan. Om det är en framgångsfaktor eller inte återstår att se. Vi är redo.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!