A-
A+

Beskedet: "Kulusevski redo för 90 minuter"

Förbundskapten Janne Andersson.
Förbundskapten Janne Andersson.
FotbollGlasgow, TT:s utsände

Dejan Kulusevski imponerade i inhoppet mot Polen med två assist.

Och 21-åringen är redo för 90 minuter i åttondelsfinalen mot Ukraina.

Ska han starta är det som anfallare, säger förbundskapten Janne Andersson.

Annons

Annons

Dejan Kulusevski kom in i 55:e minuten i 3–2-segern mot Polen. Fyra minuter senare hade hans fina förarbete lett fram till Emil Forsbergs mål, och Kulusevski spelade även fram när Viktor Claesson punkterade matchen i slutskedet.

Han har hyllats av flera lagkamrater och sa även inför Polen att han var redo för 90 minuter. Det ansåg inte Janne Andersson då, men nu låter det annorlunda.

Han är redo för 90 minuter. Jag tror inte att han var det mot Polen, han var själv väldigt trött efteråt. Han har ju haft covid vilket har bromsat honom i den här turneringen. Men nu har det gått ytterligare några dagar och jag räknar med att jag kan ta ut honom från start om jag vill. Sen får vi se om jag gör det, säger Andersson.

Kulusevski har själv sagt att han är glad bara han spelar. Visserligen trivs han bäst som anfallare men han har även öppnat för att utgå från högerkanten.

Förbundskaptenen har dock 21-åringens position klar för sig.

Ska han starta en match som det är just nu är det som anfallare. Sen kan han säkert hoppa in till höger för där har han spelat tidigare. Men nu har han jobbat den här månaden som forward hela tiden och det är där jag ser honom konkurrera i första hand. Men kan – precis som många andra – spela på en annan position, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!