Beslut i publikfrågan "inom väldigt kort tid"

Fotbollen anser att det går att ha fler än 500 personer i publiken på stora arenor på ett smittsäkert sätt. Arkivbild.
Fotbollen anser att det går att ha fler än 500 personer i publiken på stora arenor på ett smittsäkert sätt. Arkivbild.
IdrottTT

För en månad sedan beslutade regeringen att utreda om det går att höja gränsen för publik på evenemang från 50 personer.

Snart kan det komma ett beslut.

Annons

Annons

Vi håller på med den frågan och kommer från regeringens sida att återkomma inom väldigt kort tid, säger inrikesminister Mikael Damberg (S) till Värmlands Folkblad.
Men som ni vet handlade det pm:et vi skickade ut om att man skulle tillåta evenemang med sittande publik, men fortfarande med ett tak i publik. Där har Folkhälsomyndigheten sagt att de vill ha ett tak på 500 personer. Det lyssnar vi på. Nu måste vi lägga samman alla åsikter och kommer med ett besked väldigt snart.

Idrotter med stora arenor, som fotboll och ishockey, önskar hellre ett procenttak än ett faktiskt tak på 500 personer. Däremot är polisen emot att tillåta större folksamlingar.

Jag noterar att polisen inte är pigga på detta, men å andra sidan är polisen medveten om att den lagstiftning vi använder just nu är väldigt trubbig. Det är ordningslagen – som inte är utformad för att hantera smittspridning i samhället, men det är den lagstiftning som vi har att använda, säger Damberg.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons