-
+

Beslut om landslagsläger dröjer

Myra Aggestål, här under sin tid i Iksu, är en av Team Thorengruppens spelare som stoppas från det kommande landslagslägret. Arkivbild.
Myra Aggestål, här under sin tid i Iksu, är en av Team Thorengruppens spelare som stoppas från det kommande landslagslägret. Arkivbild.
InnebandyTT

Flera SSL-klubbar ska vara överens om att inte skicka sina spelare på landslagsläger, skriver Expressen.

Under måndagen hölls ett möte mellan berörda parter – men besked dröjer.

Annons

Annons

Tidigare under måndagen kom Expressen med uppgifter om att samtliga superligaklubbar tar rygg på Team Thorengruppen och stoppar sina spelare från innebandyns kommande landslagsläger.

Enligt tidningen kom alla klubbar i fredags överens om att inte skicka sina spelare till dam- och herrlandslagens läger i Västerås respektive Gävle i början av februari.

Anledningen är främst det rådande läget i samhället med smittspridning och restriktioner.

"Mycket bra möte"

Under måndagskvällen hölls därför ett möte mellan Föreningen Svenska Superligan (FSSL, elitklubbarnas intresseorganisation), Svenska innebandyförbundet (SIBF) och SSL-föreningar. Men beslut om hur det blir med kommande landslagsläger dröjer ytterligare några dagar.

”Mötet mellan föreningar, förbundet och oss (FSSL) enades i att titta vidare på en möjlig samförståndslösning. Den kommer vi diskutera tillsammans med förbundet och förhoppningsvis kunna presentera de närmsta dagarna", skriver FSSL:s ordförande Krister Kalte i ett sms till TT.

Annons

Annons

"Tar ansvar"

SIBF:s ordförande Mikael Ahlerup skriver följande i ett sms:

"Vi har genomfört ett mycket bra möte med FSSL och föreningarna där alla tar stort ansvar för den situation som råder, ett möte med bra dialog där alla fått komma till tals, vi kommer med FSSL nu att titta på ett par tänkbara vägar som vi tillsammans kan enas kring för att i en svår situation ändå komma framåt, vad det innebär får våra samtal leda till."

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss