-
+

Besviken målskytt: "Ville få bättre utdelning"

Emil Pettersson jublar efter sitt ledningsmål mot Ryssland.
Emil Pettersson jublar efter sitt ledningsmål mot Ryssland.
IshockeyTT

Målkungen Emil Pettersson levererar på landslagsnivå också.

Men ett mål mot Ryssland räckte inte.

Jag är lite besviken över att jag inte kunde få bättre utdelning, säger han efter Tre Kronors strafförlust, 1–2, i Beijer Hockey Games.

Annons

Annons

Växjöforwarden är och har varit glödhet i SHL hela säsongen. Med 22 mål och 45 poäng leder han både poäng- och skytteligan.

På landslagsnivå hittar han också rätt.

Emil Pettersson, storebror till NHL-stjärnan Elias i Vancouver, gav Tre Kronor ledningen en bit in i andra perioden mot Ryssland sedan han fått öppet mål efter briljant spel mellan Daniel Viksten, Pontus Holmberg och honom själv.

Men 27-åringen grämde sig också över några andra missade lägen. Det bästa kom i förlängningen i spel i numerärt överläge. Men ryske målvakten Alexander Samonov hann med i sidledsförflyttningen och kunde rädda Petterssons direktskott.

"Fint mål"

Ångesonen kan i alla fall ta med att han var aktiv och skapade lägen.

Jag hade lite mer puck att jobba med i fem mot fem än i tjeckmatchen och hade en del lägen. Jag är lite besviken på mig själv att jag inte kunde få lite bättre utdelning. Vi gör ändå ett fint mål vår kedja så det får man ta med sig, säger han.

Pettersson är förstås ett hett namn för förbundskaptenen Johan Garpenlöv inför VM i Riga i månadsskiftet maj/juni. Framför allt när det är osäkert med NHL-medverkan.

Pettersson har aldrig spelat ett VM. Men han vill inte se för långt fram.

Självklart hade det varit jätteroligt och något jag vill göra, men jag har inte lagt något fokus på det. Det som funkar bäst för mig är att ta dagen som den kommer och göra det så bra som möjligt så brukar bra saker hända, säger han.

Annons

Annons

Fällde Fasth

Förlusten mot Ryssland grämde när Tre Kronor dominerade stort i halva matchen och fick ett numerärt överläge i förlängningen.

I det stora hela tycker jag vi var det bättre laget. Men det gäller ju att göra fler mål än motståndarna. Jag tycker vi har lägen för att vinna i ordinarie tid, säger Pettersson vars lag vann skotten med 30–21.

Det ryska kvitteringsmålet i slutet av andra perioden var också snöpligt. Målvakten Viktor Fasth hade oturen att bli fälld av klubbkompisen från Växjö, Joel Persson, i en tilltrasslad situation framför mål och Danila Moisejevs skott gick i en båge över en liggande Fasth.

Ett jävla skitmål, tycker Pettersson.

I straffläggningen missade Sverige alla sina straffar, Pettersson lade an av dem. Sverige har förlorat samtliga tre möten i Euro Hockey Tour den här säsongen mot Ryssland på straffar.

Därmed kan Tre Kronor inte vinna hemmaturneringen av egen kraft. Det krävs att svenskarna tar alla tre poäng mot Finland samtidigt som ryssarna går poänglösa ur sin sista match mot Tjeckien.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss