A-
A+

Bianca Ingrosso hotas av vite för sminkreklam

Bianca Ingrosso har inte varit tillräckligt tydlig med att inläggen om sminkmärket Caia Cosmetics är reklam, anser Konsumentombudsmannen. Arkivbild.
Bianca Ingrosso har inte varit tillräckligt tydlig med att inläggen om sminkmärket Caia Cosmetics är reklam, anser Konsumentombudsmannen. Arkivbild.
ReklamTT

Det kan bli dyrt för Bianca Ingrosso om hon inte tydligare markerar att hennes inlägg om Caia Cosmetics är reklam för sminkmärket.

Annons

Annons

Nu förbjuder Konsumentombudsmannen (KO) Bianca Ingrosso AB att medverka till att marknadsföra hudvårdsprodukter från Caia Cosmetics utan att det tydligt framgår att det rör sig om reklam. Förbudet är förknippat med ett vite på 750 000 kronor som kan dömas ut om företaget skulle bryta mot det.

När KO 2021 granskade influerares reklammarkeringar på sociala medier ansåg man att Bianca Ingrosso brast i markeringen på inlägg om produkter från Caia Cosmetics. Då avskrevs ärendet sedan Bianca Ingrosso lovat att rätta till bristerna, men i oktober 2022 inleddes ett nytt tillsynsärende mot Bianca om bristande reklammarkering.

"Det nu aktuella förbudsföreläggandet ska ses som följd av en upprepad överträdelse av marknadsföringslagen", skriver KO i ett pressmeddelande.

Bianca Ingrosso har tidigare fällts av Reklamombudsmannen (RO) för hur kvinnor framställts i reklamen för Caia Cosmetics men valde då att inte ändra marknadsföringen. Hennes bolag uppgav då att begränsar kvinnors rätt att uttrycka sig och att det "sänder fel signaler till unga kvinnor".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.