A-
A+

Biden besökte Louisiana efter stormen Ida

President Joe Biden lyssnade till Louisianas guvernör John Bel Edwards under en genomgång av arbetet med att hantera skadorna som orsakats av stormen Ida.
President Joe Biden lyssnade till Louisianas guvernör John Bel Edwards under en genomgång av arbetet med att hantera skadorna som orsakats av stormen Ida.
USATT

Desperata människor i nordöstra USA togs på sängen av orkanen Idas enorma vattenmängder.

President Joe Biden besökte Louisiana i södra USA – som först drabbades – under fredagen för att informera sig om arbetet efter stormens framfart.

Annons

Annons

Bilderna är som hämtade ur en skräckfilm: Lägenheter och tunnelbanestationer som blivit helt vattenfyllda. Gator som förvandlats till gyttjebanor. Chockade invånare som letar igenom vattenskadade leksaker och bråte.

Att ovädret Ida, som tidigare i veckan dundrade in över Louisiana som en orkan, skulle ha så mycket kraft när det nådde New York och andra städer i nordöstra USA var det få som trodde. Minst 46 människor har hittills rapporterats omkomna i nordöstra USA, och flera människor saknas fortfarande.

Förödelsen är också enorm i Louisiana i södra USA, där Ida drog in in tidigare i veckan. Minst nio människor har dödats där, en miljon abonnenter förlorade ström och 600 000 blev utan dricksvatten.

USA:s president Joe Biden besökte delstaten under fredagen för att bland att träffa guvernör John Bel Edwards och informera sig om räddningsinsatserna i det hårt drabbade La Place, som ligger väster om New Orleans.

Den här stormen har varit otrolig, inte bara här utan på hela östkusten, sade Biden under ett möte med myndighetsrepresentanter.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!