A-
A+

Biden förvånad efter dokumentfynd

President Joe Biden befinner sig i Mexico City för möten med Mexikos president Andrés Manuel López Obrador och Kanadas premiärminister Justin Trudeau.
President Joe Biden befinner sig i Mexico City för möten med Mexikos president Andrés Manuel López Obrador och Kanadas premiärminister Justin Trudeau.
USATT-AP-AFP

USA:s president Joe Biden sade på tisdagen att han är förvånad att sekretessbelagda handlingar från hans tid som vicepresident hittats på ett kontor han tidigare använt.

Annons

Annons

Jag informerades om fyndet och blev förvånad när jag fick reda på att regeringsdokument över huvud taget fanns på kontoret, sade president Joe Biden till reportrar i Mexico City där han befinner sig för möten med Mexikos president Andrés Manuel López Obrador och Kanadas premiärminister Justin Trudeau. .

Bidens jurister hittade dokumenten i november när de städade ur ett kontor. De lämnade över handlingarna till riksarkivet National Archives som hanterar sådant material, enligt Bidens rådgivare Richard Sauber.

Justitiedepartementet är nu satt att undersöka dokumenten.

"Vita huset samarbetar med National Archives och justitiedepartementet", säger Sauber i ett uttalande.

Sauber har beskrivit att det handlar om "ett litet antal dokument med sekretessmärkning" som hittades vid Penn Biden Center, en tankesmedja som är kopplad till University of Pennsylvania där Biden tidigare varit hedersprofessor. Dokumenten har enligt uttalandet legat i ett låst skåp.

Vid en razzia i expresident Donald Trumps residens Mar-a-Lago i Florida i augusti tog FBI med sig mer än 100 hemligstämplade dokument. Även det fyndet granskas av justitiedepartementet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.