A-
A+

Biden: Milt hoppfull om släppt gisslan

USA:s president Joe Biden talade om kriget mellan Israel och Hamas när han höll en presskonferens efter sitt möte med Kinas president Xi Jinping i Kalifornien på onsdagen.
USA:s president Joe Biden talade om kriget mellan Israel och Hamas när han höll en presskonferens efter sitt möte med Kinas president Xi Jinping i Kalifornien på onsdagen.
MellanösternTT-AFP

USA:s president Joe Biden säger att han är "milt hoppfull" om att det kommer att träffas en överenskommelse som gör att de personer som hålls gisslan av Hamas i Gaza kan släppas.

Vid den presskonferens som USA:s president Joe Biden höll efter sitt fyra timmar långa möte med Kinas president Xi Jinping på onsdagen kommenterade han också det pågående kriget mellan Israel och terrorstämplade Hamas.

Biden sade att han är "milt hoppfull" om att nå en överenskommelse om att släppa de omkring 240 personer som hålls som gisslan av Hamas sedan gruppens terrorattack mot Israel den 7 oktober.

Jag vill inte säga för mycket nu för jag vet inte vad som hänt de senaste fyra timmarna. Men vi har ett mycket gott samarbete med qatarierna, sade han som svar på en fråga om eventuella framsteg när det gäller att få gisslan fri.

Qatar har lett förhandlingarna mellan Hamas och Israel gällande ett frigivande av gisslan.

Biden fick också frågor om den israeliska arméns räd mot al-Shifa-sjukhuset i Gaza natten mot onsdagen. Både Israel och USA påstår att Hamas har en kommandocentral i sjukhuset och även använder det som vapenlager.

Presidenten sade att han varnat Israel för att gå in i sjukhuset och att det i så fall måste vara en mycket precis operation.

Låt mig vara exakt. Vi har diskuterat nödvändigheten för dem att vara otroligt försiktiga, sade Joe Biden.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.