A-
A+

Biden: Misstag med fullsatta läktare

Supportrar på plats på Globe Life Field under en försäsongsmatch med Texas Rangers.
Supportrar på plats på Globe Life Field under en försäsongsmatch med Texas Rangers.
BasebollTT

Inga publikbegränsningar och därmed potentiellt 40 300 åskådare – mitt under coronapandemin.

Det planerar Texas Rangers för till lagets MLB-premiär den 5 april.

Ett misstag, säger USA:s president Joe Biden till ESPN.

Annons

Annons

På skärtorsdagen drog årets basebollsäsong i Nordamerika i gång – och med den får publiken återvända till alla "ballparks". Detta trots att över 550 000 människor har avlidit med covid-19 i USA, hemvist för 29 av 30 lag i proffsligan MLB.

De flesta lag ämnade dock, på grund av covid-19-restriktioner, endast ta in omkring 20 procent av det totala åskådarantalet i sina respektive hemmapremiärer.

Men inte Texas Rangers.

"Borde lyssna på Fauci"

Klubben har inte satt upp några begränsningar inför hemmapremiären på Globe Life Field mot Toronto Blue Jays den 5 april – vilket alltså innebär att det kan bli fullsatt, 40 300 åskådare.

Well, det är ett beslut som de har tagit. Jag tror att det är ett misstag. De borde lyssna på Dr Fauci (Anthony, smittskyddsexpert och Vita husets covidrådgivare), på forskarna och på experterna. Jag tycker inte att det är ansvarsfullt, säger USA:s president Joe Biden til ESPN.

Supportrar som går på Texas Rangers matcher måste ha munskydd på sig, förutom när de äter eller dricker på sina platser. Efter hemmapremiären kommer det finnas sektioner på arenan med mer avstånd mellan platserna, har klubben meddelat.

Annons

Annons

"Overkligt"

I Bronx i New York var omkring 9 000 åskådare på plats för Yankees hemmapremiär mot Toronto.

Det är overkligt. Jag trodde inte att det skulle vara några fans på plats i år, sade 34-åriga Nicole Marinello från Brooklyn till nyhetsbyrån Reuters.

På grund av coronapandemin blev förra årets MLB-säsong framflyttad och rejält förkortad, och innehöll endast 60 grundserieomgångar. I år, däremot, är det ordinarie 162 omgångar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!