Biden och Harris redo för möte i Delaware

USATT

Demokraternas presidentaspirant Joe Biden har äntligen gjort sitt val. Och i kväll, lokal tid, är det dags för Biden och parhästen Kamala Harris att göra sitt första gemensamma framträdande efter tillkännagivandet av att hon axlar rollen som vicepresidentkandidat.

Annons

Annons

Mötet sker i Joe Bidens hemstat Delaware, på ett evenemang i Wilmington, enligt det amerikanska tv-bolaget CBS News.

Efter tillkännagivandet av Kaliforniensenatorn Kamala Harris som vicepresidentkandidat lät reaktionerna inte vänta på sig. Demokraterna är ett splittrat parti med flera olika falanger, men reaktionerna från det egna partiet var unisont positiva.

Flera amerikanska svarta ledare hyllade också valet av Harris, som har indisk-jamaicanskt påbrå och som spås kunna locka många minoriteter till valurnorna. Även förre presidenten Barack Obama prisade valet. "Hon är mer än redo för jobbet", twittrade Obama, enligt AFP.

Från republikanskt håll kom dock, föga förvånande, negativa kommentarer ämnade att utmåla Harris som en “radikal” som ivrar för vänsterreformer, rapporterar Reuters.

President Donald Trump skrev på Twitter att de båda passar bra ihop. "Falska Kamala. Korkade Joe. Perfekta tillsammans", lyder budskapet i en video Trump publicerade på Twitter.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons