A-
A+

Biden talade om utsatta journalister

'Den fria pressen är en pelare, kanske den viktigaste pelaren, i ett fritt samhälle och inte fienden', sade Biden i sitt tal.
"Den fria pressen är en pelare, kanske den viktigaste pelaren, i ett fritt samhälle och inte fienden", sade Biden i sitt tal.
USATT-AP

USA:s president Joe Biden uppmärksammade amerikanska journalister i fångenskap vid den årliga korrespondentmiddagen i Washington.

Annons

Under den årliga middagen utbyts traditionsenligt skämt och gliringar mellan press och president. Årets tillställning inleddes dock mer allvarsamt.

När presidenten och hans fru Jill Biden anlände till middagen mötte de först föräldrarna till The Wall Street Journals korrespondent Evan Gershkovich, som suttit fängslad i Ryssland sedan mars, anklagad för spioneri.

Bland de 2 600 gästerna fanns också Debra Tice, mamma till Austin Tice, som försvann i Syrien 2012. USA:s regering utgår från att han fortfarande är vid liv och arbetar för att få hem honom.

Journalism är inget brott. Evan och Austin borde släppas omedelbart tillsammans med alla andra amerikaner som fängslas utomlands, sade Biden.
Jag lovar er, jag jobbar som fan för att få hem dem.

Under lördagens middag vände sig Biden också till basketstjärnan Brittney Griner, som hölls fängslad i Ryssland i nästan tio månader förra året innan hon släpptes i ett fångbyte.

Den här tiden förra året bad vi för dig, Brittney, sade Biden till basketstjärnan, som var på plats med sin fru, inbjudna av CBS News.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.