A-
A+

Biden träffade Niinistö – upprepade Natostöd

Finlands president Sauli Niinistö och USA:s president Joe Biden utanför Vita huset i maj i fjol.
Finlands president Sauli Niinistö och USA:s president Joe Biden utanför Vita huset i maj i fjol.
NatoTT

Annons

Annons

USA:s president Joe Biden träffade på torsdagen Finlands motsvarighet Sauli Niinistö i Vita huset – och intygar återigen att USA stöder att Finland snabbt blir en fullvärdig medlem av Nato.

Niinistös möte med Biden var kort och ordnades i samband med hans resa till Washington för att träffa amerikanska senatorer och Vita husets nationelle säkerhetsrådgivare Jake Sullivan.

Biden tittade in under mötet med Sullivan och upprepade då USA:s "starka stöd för Finlands snabba anslutning till Nato", uppger vice pressekreterare Olivia Dalton, enligt nyhetsbyrån AFP.

"Ett bra och viktigt samtal i dag i Vita huset med president Joe Biden. Jag tackade honom för hans ledarskap och starka stöd till Finland i vår Natoprocess. Vi diskuterade också vårt fortsatta stöd till Ukraina", skriver Niinistö på Twitter.

Finland tillsammans med Sverige väntar på att samtliga medlemsländer i försvarsalliansen ska ratificera de två ländernas medlemskap. 28 av 30 har redan gjort det – men Turkiet och Ungern dröjer med sina beslut.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.