Biden: Trump lämnar amerikanerna i sticket

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden.
Demokraternas presidentkandidat Joe Biden.
USATT-Reuters

USA:s president Donald Trump lämnar amerikanerna i sticket genom sitt beslut att skjuta upp förhandlingarna om stimulansåtgärder för ekonomin till efter valet, anser Demokraternas presidentkandidat Joe Biden.

Annons

Annons

"Presidenten har vänt er ryggen", skriver Biden i ett Twitterinlägg.

Trump, som fortfarande får behandling för covid-19, avbröt i tisdags abrupt de samtal som pågick med demokrater i kongressen om ett stödpaket i biljonklassen för att få fart på USA:s ekonomi.

Centralbanken Feds ordförande Jerome Powell hade några timmar tidigare upprepat sitt tidigare framförda krav om stimulanser för att motverka följderna av coronakrisen, som orsakat ett historiskt BNP-tapp och kastat ut tiotals miljoner människor i arbetslöshet.

"Inte i god anda"

"Nancy Pelosi (Representanthusets demokratiska talman) ber om 2,4 biljoner dollar (21,5 biljoner – eller 21 500 miljarder – kronor) för att rädda dåligt styrda, brottstyngda demokratiska delstater – pengar som inte har något med covid-19 att göra", skriver Trump på Twitter, med en felaktig återgivning av Demokraternas senaste bud.

"Vi kom med ett väldigt generöst erbjudande om 1,6 biljoner dollar, och som vanligt så förhandlar hon inte i god anda. Jag avfärdar deras krav och riktar blicken mot landets framtid", fortsätter han.

Annons

Annons

"Mår 'extremt bra'"

Trump lovar i stället att sjösätta ett stort stimulanspaket efter valet, som han säger att han kommer att vinna, med tyngdpunkt på "hårt arbetande amerikaner och småföretag".

Den 74-årige presidenten återvände i måndags till Vita huset efter tre nätter på ett militärsjukhus utanför Washington, där han behandlats för covid-19. Trump mår "extremt bra" och har inga symptom, enligt hans läkare, men filmer som sprids i sociala medier visar hur han tycks kippa efter andan, vilket har väckt frågor om hans tillstånd.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons