A-
A+

Biden: Trumps rörelse är som halvfascism

Joe Biden pratar under en valupptakt vid en skola i Rockville, Maryland.
Joe Biden pratar under en valupptakt vid en skola i Rockville, Maryland.
USATT-AP-AFP

USA:s president Joe Biden har inte mycket till övers för Donald Trumps politiska rörelse. I en valupptakt liknar han den vid halvfascism.

Annons

Annons

Joe Biden framträdde vid en valupptakt i Maryland om oron för demokratin efter det att den tidigare presidenten Donald Trump försökt att förändra valresultatet.

Det är inte bara Trump, utan hela filosofin bakom… Jag kommer att säga något: det är som halvfascism, säger han.

Den demokratiske presidenten kallade den så kallade Maga-rörelsen för extrem. Maga, "Make America Great Again", har blivit namnet på Trumps ideologi.

Jag respekterar konservativa republikaner. Jag respekterar inte de här Maga-republikanerna, säger Biden.

Republikanska partiet kallar Bidens kommentarer för föraktliga, och säger att Biden tvingat amerikaner ut i arbetslöshet och skickat landet ned i en recession, där vanliga invånare varken har råd med bränsle eller livsmedel.

Biden och hans regering har haft svårt att nå ut med sitt budskap om den politik man lyckats driva igenom, däribland ett enormt infrastrukturpaket och nyligen ett brett paket med bland annat klimatåtgärder. Inför mellanårsvalet förbereder Biden en turné för att öka den medvetenheten, och hjälpa partikamraterna som står på valsedlarna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.