Biden tycker att Trump är pinsam

Pinsamt, sade Joe Biden om Donald Trump i hemstaden Wilmington på tisdagen.
Pinsamt, sade Joe Biden om Donald Trump i hemstaden Wilmington på tisdagen.
USATT-AFP-Reuters

En pinsamhet.

Så ser USA:s tillträdande president Joe Biden på president Donald Trumps vägran att erkänna sig besegrad i valet den 3 november.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Valvinnaren Biden fällde sitt omdöme i samband med ett framträdande i hemstaden Wilmington i delstaten Delaware på tisdagskvällen svensk tid.

Hur kan jag säga detta taktfullt? Jag tror inte att det kommer att gynna hans eftermäle.
Det tycker bara att detta är en pinsamhet, helt ärligt.

Enligt Biden (demokrat) löper maktövergången på fint trots attityden från Trump (republikan). Han hoppas kunna presentera några ministernamn till helgdagen thanksgiving den 26 november.

USA:s utrikesminister Mike Pompeo lovar att det kommer att bli en "friktionsfri övergång" till en ny amerikansk politisk ledning – fast med Donald Trump kvar i Vita huset.

Vid en presskonferens fick Pompeo frågan om han hade haft några kontakter med Bidens stab.

Omvärlden kan känna sig fullständigt trygg i att övergången som fastställer att utrikesdepartementet i dag fungerar också kommer att vara i funktion en minut efter klockan 12 den 20 januari, svarade Pompeo, i en referens till den tidpunkt då nästa mandatperiods president svärs in.
Det kommer att bli en friktionsfri övergång till en andra Trump-regering.

En stor del av omvärldens ledare, inte bara allierade till USA, har gratulerat Biden till segern i presidentvalet för en vecka sedan.

Men Trump accepterar inte att han förlorat kampen om presidentposten. Redan under valnatten och senare i veckan har han flera gånger utan bevis talat om valfusk och att han "bestulits" på segern.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons