A-
A+

Bidens hund Major i ny bit-incident

USA:s presidentpar Joe och Jill Bidens yngsta hund, schäfern Major.
USA:s presidentpar Joe och Jill Bidens yngsta hund, schäfern Major.
USATT

Presidentparet Bidens yngre schäferhund Major har varit inblandad i ännu en bit-händelse. Hunden nafsade en person när han var på promenad i måndags.

Annons

Annons

Uppgifterna om nafsningen kommer från Michael LaRosa, pressekreterare till USA:s första dam Jill Biden. LaRosa säger att hunden fortfarande håller på att anpassa sig sin nya omgivning, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Personen som nafsades togs till Vita husets sjukvårdsavdelning för kontroll men kunde återvända till arbetet utan skador, enligt uppgifter i medier.

Det är oklart var händelsen ägde rum och om den nafsade arbetar i Vita huset.

Treårige Major och hans tolvårige kompanjon Champ återvände i förra veckan till Vita huset, efter att ha varit i paret Bidens hemstat Delaware för träning. Detta efter att Major i början av mars bitit en person i säkerhetspersonalen.

Champ är van vid Vita huset, han var med redan när Joe Biden var vicepresident till Barack Obama. Men unge Major är en omplacerad hund som familjen Biden tog in 2018.

I en intervju med tv-kanalen ABC nyligen beskrev Joe Biden honom som "en söt hund" och avfärdade beskrivningen att Major sändes bort på grund av att han bitits. I stället skickades schäferduon, landets "första hundar", till Delaware för att paret Biden skulle vara på resa i några dagar, sade presidenten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!