A-
A+

Björk tvåa på Europatouren bakom skandaldansk

Alexander Björk. Arkivbild.
Alexander Björk. Arkivbild.
GolfTT

Annons

Annons

Annons

Annons

Alexander Björk gjorde nio birdies under första rundan och är en av fyra spelare som delar andraplatsen i veckans Europatourgolf på Teneriffa. En bogey blev det också för Björk, som behövde 63 slag och är åtta under par.

I ensam ledning, ett slag före Björk, finns dansken Thorbjørn Olesen. Efter att ha varit med i Europas vinnande Ryder Cup-lag 2018, ett år han avslutade rankad 43:a i världen, har det gått utför för Olesen.

Sommaren 2018 stängdes han av både på PGA-touren och Europatouren efter misstankar om att, på väg hem efter en tävling, ha sexuellt trakasserat en sovande kvinna på ett flyg från Nashville till London. Olesen ska också ha urinerat mellan sätena och gjort sig skyldig till våldsamt motstånd.

Rättegången har skjutits framåt på grund av pandemin, men i somras fick Olesen, som hävdar sin oskuld, börja tävla igen. Olesen är nu bara rankad 358:a i världen men visar fin form på Kanarieöarna. Förra veckan slutade han femma på Gran Canaria, efter att ha haft ledningen efter två rundor, och nu har han alltså en ny chans att ta sin första seger på nästan tre år.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?