Björklöven ännu obesegrat - men tappade poäng

Björklövens tog den åttonde raka segern i mötet med Södertälje under söndagskvällen. Arkivbild.
Björklövens tog den åttonde raka segern i mötet med Södertälje under söndagskvällen. Arkivbild.
IshockeyTT

Björklövens segertåg fortsätter efter en 3-2-seger hemma mot Södertälje. Men inte utan att gästerna blev de första att ta poäng av serieledarna.

Annons

Annons

Umeålaget Björklöven, som var storfavorit inför att serien drog igång, har levererat sju raka segrar - men efter att Södertälje kvitterat till 2-2 i den sista perioden lyckades de inte avgöra under ordinarie tid under söndagskvällen.

Upplösningen av den sista perioden blev ett powerplay-drama utan dess like. Med ett fåtal minuter kvar fick Björklöven chansen att förlänga sin segersvit genom spel fem mot fyra, men efter en minut drog de på sig en utvisning vilket ledde till spel fyra mot fyra. Därefter hade Södertälje sin minut i powerplay, men inte heller de kunde avgöra.

Det hann bara gå 13 sekunder av förlängningen innan Björklövens Oskar Steen satte pucken i nätet bakom Alexander Sahlin i Södertäljeburen och säkrade den åttonde raka segern.

Målet stod sig - trots efterföljande diskussioner och heta känslor på isen, gällande huruvida det rörde sig om en offside eller inte.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons