A-
A+

Blackstenius klev av: "Inte det minsta orolig"

Stina Blackstenius tvingades kliva av träningen när det svenska fotbollslandslaget samlades för sitt EM-förläger i Båstad på måndagen.
Stina Blackstenius tvingades kliva av träningen när det svenska fotbollslandslaget samlades för sitt EM-förläger i Båstad på måndagen.
FotbollTT

EM-uppladdningen började med en skadad nyckelspelare.

Men att Stina Blackstenius klev av måndagens träning i Båstad var snarast ett styrkebesked, enligt Peter Gerhardsson.

En av våra viktigaste framgångsfaktorer har varit att spelarna säger till om det är något, säger en inte det minsta orolig svensk förbundskapten.

Annons

Annons

Solen brottades med några mörka moln och ett par upprivna fåglar försökte jaga videoanalytikern Anders Erikssons drönare på flykten. Men i övrigt var det bara familjär stämning på Örebäcksvallen i Båstad, när den svenska EM-truppen i fotboll samlades för första gången inför sommarens stora mästerskap.

För Stina Blackstenius blev det dock en kortare träning än tänkt. Arsenalstjärnan är tänkt som spets i det svenska EM-anfallet, men tvingades kliva av efter en spelövning.

Kanske tillbaka på tisdag

26-åringen följde resten av träningen från sidan, men den första prognosen är positiv inför fortsättningen av EM-uppladdningen.

"Stina började känna av en trötthet i en muskel så då valde vi i det här läget att ta av henne från träningen som en försiktighetsåtgärd", säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi i en kommentar.

Förbundskapten Peter Gerhardsson känner inte heller någon oro efter att ha pratat med det medicinska teamet.

Det är hur vanligt som helst att vi har spelare som kliver av eller som inte är med i vissa moment. Jag är inte det minsta orolig, säger Gerhardsson.
Stina klev av, det var någon liten muskelkänning. Men hon kanske tränar i morgon.

Annons

Annons

En bra signal

Det är snarare ett gott tecken att Blackstenius valde att inte spela vidare, säger förbundskaptenen.

En av våra viktigaste framgångsfaktorer under VM och OS har varit spelarnas nivå när det gäller att säga till om det är något, för att tillsammans med det medicinska teamet hitta en balans. Det har gjort att vi har haft väldigt skadefria trupper, säger Peter Gerhardsson.
Man måste känna en trygghet i att man kan stå över ett pass. Tjejerna har varit fantastiska på att bromsa i tid. Det är bra att de säger till i stället för att bara köra på.

Den damallsvenska trion Caroline Seger, Olivia Schough och Jennifer Falk höll sig på gymmet under måndagen, efter att ha spelat match i helgen. Den enda spelaren som saknades i övrigt var San Diego-proffset Sofia Jakobsson, som ansluter från USA på tisdagen.

Förlägret i Båstad pågår veckan ut. Därefter reser landslaget till Stockholm för att spela EM-genrep mot Brasilien på Friends arena nästa tisdag.

EM-premiären mot Nederländerna spelas i Sheffield den 9 juli.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.