A-
A+

Blackstenius om OS: "Haft som mål hela tiden"

Häckens Stina Blackstenius hoppas på plats i den svenska OS-truppen.
Häckens Stina Blackstenius hoppas på plats i den svenska OS-truppen.
FotbollTT

I den tidiga seriefinalen i damallsvenskan mellan FC Rosengård och Häcken fanns det gott om spelare som gör anspråk på en plats i förbundskapten Peter Gerhardsson OS-trupp.

Självklart har jag haft det som mål hela tiden, säger Häckens Stina Blackstenius.

Annons

Annons

Det fanns många incitament att göra en bra match för spelarna under seriefinalen i damallsvenskan under söndagen, mellan FC Rosengård och Häcken. Förutom kampen om tre poäng fanns det många spelare som spelade för en plats i landslagets OS-trupp.

Förbundskapten Peter Gerhardsson fanns på plats på Malmö IP, och det med goda skäl. I den trupp som togs ut till förra landslagssamlingen fanns fem spelare från Rosengård och sju från Häcken.

En av dem var Stina Blackstenius som kämpade tappert i det för dagen förlorande Häcken. Med sina åtta mål leder hon den damallsvenska skytteligan.

Formen har känts bättre och bättre under våren, säger Stina Blackstenius, som inte gör någon hemlighet om sina förhoppningar om att få följa med till Tokyo:
Självklart har jag haft det som mål hela tiden, att vara en del av den trupp som tas ut på tisdag och försökt att göra det jag kan för att se till att vara med. Sen är det upp till Peter och gänget att ta ut de spelarna han vill ha med.
Jag hoppas ju såklart, sen får man se hur långt det räcker, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!