A-
A+

Blackstenius skadad – missar Häckens CL-match

Stina Blackstenius. Arkivbild.
Stina Blackstenius. Arkivbild.
FotbollTT

I förra veckan var det ena knät. Nu har Häckenanfallaren Stina Blackstenius fått nya skadeproblem.

En muskelbristning gör att landslagsanfallaren missar Häckens Champions League-match mot Benfica.

Annons

Annons

Stina Blackstenius har under de senaste veckorna haft problem med en irriterad slemsäck i ena knät och tvingades kliva av i Häckens 1–0-seger mot Benfica i förra veckan.

Nu står det klart att hon missar onsdagens Champions League-match helt. Häcken uppger att landslagsstjärnan har problem med en bristning i ena vaden och är inte aktuell för spel.

Vad skadan innebär för den kommande landslagssamlingen är för tidigt att säga. Truppen presenteras på tisdagseftermiddagen.

Även landslagsmålvakten Jennifer Falk missade Häckens sista träning inför hemmamatchen mot Benfica, men ska vara spelklar till onsdagen.

Vi har Jennifer Falk hemma, hon var lite illamående efter träningen i går. Men hon är symtomfri och förhoppningen är att hon kan spela i morgon, säger Häckentränaren Robert Vilahamn.

Jämfört med truppen som tog segern i förra veckan saknas också Julia Zigiotti Olme och Emma Kullberg, vars kontrakt med Häcken gick ut i fredags.

Vi kommer att spela och agera på samma sätt, vi visste att de skulle lämna oss så det ingick i vår plan, säger Robert Vilahamn.

Häcken fick en tuff start i det historiska första gruppspelet i damernas Champions League-fotboll och förlorade stort mot både Lyon (0—3) och Bayern München (0—4).

I förra veckan kom dock första segern, 1—0 mot Benfica, efter ett sent straffmål av Elin Rubensson.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.