A-
A+

Bländande Djokovic vidare trots skada

Novak Djokovic firar segern mot Grigor Dimitrov i Australian Open.
Novak Djokovic firar segern mot Grigor Dimitrov i Australian Open.
TennisTT

Novak Djokovic fortsätter att stretcha, hans baksida fortsätter att krångla.

På Rod Laver Arena verkar han ändå oslagbar.

Den serbiske stjärnan är ett steg närmare sin tionde Australian Open-titel.

Den här banan, den här arenan och den här publiken lyckas alltid locka fram det bästa ur mig, säger Djokovic efter 3–0 i set mot bulgaren Grigor Dimitrov.

Annons

Annons

Efter nio titlar i Melbourne är Novak Djokovic en självklar publikfavorit. Men i åttondelsfinalen som väntar räknar han inte med att ha läktarna på sin sida.

Australiens Alex de Minaur, rankad 24:a i världen, är det sista kvarvarande hemmahoppet i herrarnas singelturnering.

De Minaur är en av de snabbaste spelarna, troligen den snabbaste på hela touren. Han har utvecklats väldigt mycket och har flerfaldige grand slam-vinnaren och tidigare världsettan Lleyton Hewitt i sitt team. Jag vet inte hur många som kommer att heja på mig i den matchen. Vi får se. Men det lär bli en otrolig stämning, jag ser fram emot det, säger Novak Djokovic i sändningen på Discovery+ efter lördagens match mot Grigor Dimitrov.

Baksidan håller hyfsat

Det blev seger med 3–0 (7–6, 6–3, 6–4) men Djokovic hade det tuffare än setsiffrorna ger sken av. Nyckeln till avancemanget var att serben lyckades vinna ett tufft första set efter tiebreak.

Och att hans vänstra baksida lår höll ihop tillräckligt för att han skulle kunna prestera.

Det är vissa rörelser som triggar det. Jag håller tummarna för att det inte ska ske, men det gör det ändå i varje match och då behöver jag kalla på min sjukgymnast och få smärtstillande. Det har hjälpt så här långt. Det är inte optimalt, men man får försöka göra det bästa av det.

Den 35-årige serben jagar inte bara sin tionde seger i Australian Open. Han vill också tangera Rafael Nadals rekord på 22 grand slam-titlar, vilket samtidigt skulle ge honom förstaplatsen på världsrankningen åter.

Efter att Andy Murray slagits ut på fredagen (1–3 i set mot spanjoren Roberto Bautista Agut) är Djokovic ensam kvar av veteranerna. Men han räds inte ungtupparna som utmanar honom i Melbourne.

Annons

Annons

24:e raka segern

Titta på "Rafa" (Nadal), titta på Andy, de spelar båda fortfarande på en extremt hög nivå. Jag försöker göra detsamma. Men nu räknas också varje säsong på ett annat sätt. När man kommit till den sista fjärdedelen av sin karriär så börja man uppskatta varje turnering mer, för man inser att man inte har så många år kvar. Jag är lyckligt lottad som får fortsätta med det här som jag älskar, jag har hållit på i nästan 20 år på proffsnivå så jag kan inte bli mer tacksam.

Segern mot Dimitrov var Djokovics 24:e raka i Australian Open. På centercourten Rod Laver Arena är han fortfarande spelaren att slå.

Ju mer man vinner på en bana, desto mer självsäker blir man för varje gång. Och så stämningen här. Det här är en av världens mest betydelsefulla tennisarenor. Den här banan, den här arenan och den här publiken lyckas alltid locka fram det bästa ur mig.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.