A-
A+

"Blåvitt" sparkar "Rolle" – Stahre tar över

Mikael Stahre. Arkivbild.
Mikael Stahre. Arkivbild.
FotbollTT

IFK Göteborg sparkar tränaren Roland Nilsson.

Ersättare blir Mikael Stahre, som återvänder till "Blåvitt" efter sju år.

"Jag är väldigt hungrig på nya framgångar med 'Blåvitt'", säger han.

Annons

Annons

Annons

Annons

Roland Nilsson, som spelare en av Sveriges bronshjältar vid fotbolls-VM i USA 1994 och tidigare U21-förbundskapten och Gaistränare, tog över i IFK Göteborg efter sparkade Poya Asbaghi i september.

Men mindre än nio månader senare får 57-årige "Rolle" lämna posten.

"Blåvitt", som bland annat värvade den slovakiske världsstjärnan Marek Hamsik före säsongen, radade upp kryss i herrarnas allsvenska under våren före EM-uppehållet. Laget är tia på nio poäng efter åtta spelade matcher varav sex oavgjorda.

Hade tydligt uppdrag

Inte tillräckligt bra enligt klubben som Nilsson spelade för under storhetstiden på 1980-talet.

"Uppdraget var väldigt tydligt när 'Rolle' kom in i höstas. Situationen var sådan att vi skulle klara det allsvenska kontraktet 2020 och bygga vidare därifrån. 'Rolle' har på ett väldigt professionellt sätt bidragit med kunnande, erfarenhet och positivitet under sin tid hos oss", säger "Blåvitts" sportchef Pontus Farnerud till klubbens webbplats.

Annons

Annons

"Är sjukt laddad"

Nilsson ersätts nu av Mikael Stahre som var tränare i IFK Göteborg mellan 2012 och 2014. Han återvänder nu, efter att ha varit i kinesiska Dalian, Häcken, amerikanska San Jose och senast norska Sarpsborg.

"Han har samlat på sig mycket erfarenhet och utvecklats vidare i sitt ledarskap sedan tiden i 'Blåvitt'. Han är väldigt driven vilket är fundamentalt både som spelare och ledare i IFK Göteborg", säger Farnerud.

"I Mikael får vi en tränare med bred kunskap och stor passion. Hans ledarskap bygger på vinnarmentalitet och att få en grupp att jobba hårt för varandra för att lyckas."

45-årige Stahre inleder arbetet på Kamratgården på måndag. Hans kontrakt gäller till och med 2024.

"Jag är sjukt laddad att komma tillbaka till Kamratgården för att göra jobbet som krävs. Nu kör vi!", säger han i ett uttalande.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss