A-
A+

Blev arg för felparkerade bilar – slog kvinnor

Man döms till fängelse efter att ha slagit kvinnor då han tyckte att de hade parkerat sina bilar fel. Arkivbild.
Man döms till fängelse efter att ha slagit kvinnor då han tyckte att de hade parkerat sina bilar fel. Arkivbild.
BrottTT

En man i Malmö blev vid två olika tillfällen arg för att två kvinnor inte hade parkerat korrekt, enligt honom. Båda situationerna ledde till att han slog kvinnorna – i ena fallet med ett hundkoppel, i andra med knytnäven. Nu döms mannen till fängelse, skriver Sydsvenskan.

Annons

Annons

Det var i maj respektive november i fjol som två liknande situationer inträffade i Malmö. I båda fallen handlade det om att en man i 50-årsåldern tyckte att kvinnorna hade parkerat sina bilar på ett felaktigt sätt.

Enligt tingsrätten har mannen, som hade med sig en hund, vid ena tillfället konfronterat kvinnan och hennes väninna, bland annat genom att fota dem och bilen, samt genom att uttrycka sig främlingsfientligt. När kvinnorna skulle lämna platsen slog mannen en av kvinnorna i ansiktet med hundkopplet så att hon började blöda näsblod.

Vid det andra tillfället parkerade två andra kvinnor på samma ställe, vilket samme man inte tyckte om och därför kastade sten mot bilen. Sydsvenskan skriver att en av kvinnorna gick ur bilen för att säga till mannen, som då svarade med ett knytnävsslag i hennes ansikte.

Mannen medger att han har sagt åt kvinnorna att inte parkera på platsen, men förnekar misshandel. Under tiden för brotten var han under prövotid efter en villkorlig dom för skadegörelse, tingsrättens bedömning är därför att fängelse i tre månader är den enda rimliga påföljden. Mannen ska också betala skadestånd till kvinnorna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!