A-
A+

Blixtar och dunder när Tampa kan bli mästare

Victor Hedman (vänster) kan bli Stanley Cup-mästare för andra gången i rad.
Victor Hedman (vänster) kan bli Stanley Cup-mästare för andra gången i rad.
IshockeyTT

Tampa Bay har i natt en ny chans att ta hem Stanley Cup för andra året i rad i NHL-ishockeyn.

Till kulisserna av en storm kan Victor Hedman återigen få lyfta den åtråvärda mästarpokalen.

Annons

Annons

Den tropiska stormen Elsa drar in över Florida i samband med nattens NHL-final mellan Tampa Bay och Montreal. En passande inramning då Lightning har chansen att vinna sin andra Stanley Cup i rad.

Den här gången har man chansen att göra det på hemmaplan, inför vänner och familj. Förra årets slutspel spelades i en bubbla på grund av coronapandemin och i den förra matchen hade Montreal hemmaplan.

Att Tampa förlorade förra matchen gav möjligen Montreal en strimma hopp, men faktum är att Tampa Bay inte förlorat två raka slutspelsmatcher en enda gång de senaste två säsongerna.

Och om Tampa i natt, till kulissen av blixtar och dunder, får lyfta Stanley Cup-bucklan blir lagets succésvensk, Victor Hedman, den blott tionde svensken att vinna två år i rad.

Stanley Cup är den bästa motivationen man kan få. Det vi gjorde i "bubblan" i fjol var väldigt speciellt, och självklart vill vi försöka göra det igen, sade Hedman inför den förra matchen.

Hedman har varit avgörande för Tampa Bay både i år och under fjolårets mästarsäsong. Han har gjort 2 mål och 16 assist på 21 slutspelsmatcher. Efter målet i 6–3-segern i förra veckan blev han förste NHL-spelaren att göra mål under årets alla månader.

Om det blir ett till och om han kommer att få lyfta den åtråvärda bucklan igen återstår att se, men en sak är dock säker; det är inte bara naturen som kommer stå för blixtar och dunder i natt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!