A-
A+

Bø stod på näsan – arrangören agerar

Tarjei Bø föll när bindningarna löstes ut. Arkivbild
Tarjei Bø föll när bindningarna löstes ut. Arkivbild
SkidskytteTT

Norska skidskyttestjärnan Tarjei Bø stod på näsan, inte en utan två gånger under ett stjärnspäckat rullskidlopp i Tyskland efter att hans bindningar löst ut. Nu får såväl arrangören som skidtillverkaren kritik.

Annons

Annons

Det är helt enkelt en gigantisk arrangörsskandal, sade experten Ola Lunde i NRK:s sändning enligt Expressen.

Arrangören tillhandahöll nämligen rullskidor till åkarna, som brukligt på stora rullskidlopp, för att förutsättningarna skulle vara så lika som möjligt.

Samma bindningar skulle ha använts under kommande Toppidrettsveka i Norge, där flera svenska och norska stjärnor väntas delta. Nu meddelar dock arrangören att andra bindningar kommer att användas.

"Dessa bindningar är kvalitetssäkrade och vi är säkra på att detta är den bästa lösningen för att säkerställa säkerheten för alla åkare" skriver man i ett pressmeddelande.

Efter krascherna i Tyskland mår Tarjei Bø bra men han kritiserar bindningarna. På Instagram skriver han att han lärt sig tre saker efter loppet: "Använd alltid hjälm, använd aldrig de där bindningarna och låt inte din vinnande brorsa få någon uppmärksamhet".

Tillverkaren skriver enligt den norska sajten langerenn att man ska byta låsgrepp på bindningarna för att undvika att samma sak sker igen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!