A-
A+

Bok om Rökstenen kan få pris

Rökstenen i Östergötland står i centrum för boken 'Rökstenen och världens undergång' som har chans att tilldelas pris som 2021 års bästa bok om svensk historia. Arkivbild.
Rökstenen i Östergötland står i centrum för boken "Rökstenen och världens undergång" som har chans att tilldelas pris som 2021 års bästa bok om svensk historia. Arkivbild.
LitteraturTT

Annons

Annons

Rökstenen, Sveriges första kvinnliga läkare och Elvira Madigans mördare. Det är några av de ämnen som förra årets bästa böcker om svensk historia kretsar kring.

Nättidningen Svensk historia utser traditionsenligt årets bok om svensk historia. Förra året var det Elin Anna Labbas praktverk om samisk historia ,"Herrarna satte oss hit", som tog hem titeln. I år har åtta böcker nominerats till priset, bland dem "Rökstenen och världens undergång" av Henrik Williams, "En Quinna läkare! Om Karolina Widerström – Sveriges första kvinnliga legitimerade läkare", med Eva Blomberg som redaktör och "Vacker var han, utav börd. Sixen Sparre, mannen som mördade Elvira Madigan" av Kathinka Lindhe.

Även Dick Harrisons "Sveriges stormaktstid" har chans att kamma hem priset i omröstningen som pågår fram till den 7 februari.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.