A-
A+

Bolag bakom partybussar får föreläggande

Ett företag som hyr ut partybussar i Stockholm föreläggs vite, beslutar Länsstyrelsen i Stockholm. Arkivbild.
Ett företag som hyr ut partybussar i Stockholm föreläggs vite, beslutar Länsstyrelsen i Stockholm. Arkivbild.
StudentenTT

Ett företag som hyr ut partybussar i Stockholm har tilldelats ett föreläggande med löpande vite av länsstyrelsen. Föreläggandet ges efter indikationer på att bolaget inte tänker följa pandemilagen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Eftersom pandemin för andra året i rad har satt stopp för traditionella studentflak och studentfester i kommersiella lokaler har partybussar seglat upp som ett populärt alternativ. Men trots att pandemilagen omfattar även denna typ av verksamhet har många bolag bakom bussarna fortsatt marknadsföra sig som ett alternativ inför studenten.

Nu har länsstyrelsen i Stockholm, som är tillsynsmyndighet i regionen för covid-19-lagen, tilldelat en uthyrare av partybussar i länet ett föreläggande.

"Ett bolag som bedriver verksamhet i Stockholms län ger intryck av att de kommer arrangera privata sammankomster och köra fler än åtta deltagare i sina bussar. Därför har vi nu meddelat bolaget ett föreläggande och att om lagen inte följs riskerar de att få betala vite" säger Moa Karlsson, biträdande enhetschef på Länsstyrelsen Stockholm, i ett pressmeddelande.

Länsstyrelserna kontaktar bolag som hyr ut bussar för fest för att informera om regelverket, och enhetschefen betonar att även andra bolag riskerar vite om de struntar i länsstyrelsens information.

I Stockholm har det även blivit aktuellt med så kallade partybåtar. Vilket regelverk som styr där beror på om det sker servering på båten eller inte. Har båten servering omfattas den av lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder för serveringsställen, men har den inte servering kan det i stället bli fråga om en privat sammankomst enligt pandemilagen – och då är det max åtta deltagare som gäller även där.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!