-
+

Boliden vinnare på silverhausse

Stockholmsbörsen steg men Swedbank föll. Arkivbild.
Stockholmsbörsen steg men Swedbank föll. Arkivbild.
BörsTT

Stockholmsbörsen inledde handelsveckan uppåt. Bland undantagen märktes Swedbank som föll efter morgonens rapport.

Annons

Annons

Aktien var den sämst presterande på OMXS30-listan och sjönk 4,3 procent samtidigt som det breda OMXS-indexet steg 1,8 procent.

En av vinnarna var gruvjätten Boliden som landade i en uppgång på 4,9 procent. Aktien får en köprekommendation i Dagens industri. Dessutom har priset på silver ökat kraftigt och stundtals varit uppe på den högsta nivån sedan 2013. Detta som ett resultat av att flertal privata aktörer likt hysterin i bolaget Gamestop uppmanat att investera i silver.

Bland övriga vinnare fanns Kinnevik och livekasinoperatören Evolution Gaming som steg 5,2 respektive 3,7 procent.

Ericsson som lyfte kraftigt i fredags efter bokslutet noterade på måndagen en uppgång på 1,5 procent. Ett flertal banker, bland annat Morgan Stanley och Barclays, har nu höjt riktkursen för aktien.

På morgonen meddelade svenska mobil- och webbspelutvecklaren Stillfront att man förvärvat en indisk spelstudio för 90 miljoner amerikanska dollar, motsvarande 747 miljoner svenska kronor. Aktien steg 6,0 procent.

Även de europeiska storbörserna lyfte. Londons FTSE-index ökade 0,9 procent, DAX-index i Frankfurt steg 1,4 procent och CAC40-index i Paris gick upp 1,2 procent.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss