A-
A+

Bolsonaros son testar positivt för covid-19

Eduardo Bolsonaro. Arkivbild.
Eduardo Bolsonaro. Arkivbild.
BrasilienTT-AFP

Eduardo Bolsonaro, son till Brasiliens covidskeptiske president, har testat positivt för covid-19. Han är den tredje personen i Brasiliens delegation till FN:s generalförsamling i New York som smittats.

Annons

Annons

37-årige Bolsonaro, som är tillbaka i sitt hemland, skriver på Twitter att han mår bra och har börjat behandla sig själv, utan att specificera vad behandlingen innebär.

Brasiliens hälsominister Marcelo Queiroga testade också positivt för virussjukdomen efter att ha närvarat vid generalförsamlingens öppnande i tisdags. Han sattes i karantän på ett hotell i New York. Ytterligare en brasiliansk diplomat har lämnat ett positivt test.

President Jair Bolsonaro, som haft covid-19, har kraftigt kritiserat de smittskyddsregler som råder i FN-högkvarteret och i New York. Han har vägrat att låta sig vaccineras och syntes flera gånger utan munskydd vid besöket i FN.

Jair Bolsonaro har upprepade gånger avfärdat covid-19 som en lättare influensa och ifrågasatt nedstängningar och munskydd. Han har också avböjt erbjudanden om vaccin till befolkningen.

Närmare 600 000 personer i Brasilien har dött med covid-19.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.