A-
A+

Bombhot mot tingsrätten i Göteborg

Poliser är på plats utanför Göteborgs tingsrätt efter ett bombhot.
Poliser är på plats utanför Göteborgs tingsrätt efter ett bombhot.
BrottTT

Ett hot riktades mot Göteborgs tingsrätt samtidigt som det pågick en häktningsförhandling i utredningen av söndagens dödsskjutning i Hjällbo.

Det är fortfarande oklart vem som ligger bakom hotet.

Annons

Annons

Annons

Annons

Polisen spärrade av delar av Ullevigatan med anledning av bombhotet som kom via mejl. Vid 16.30-tiden hade polisen fortfarande inte hittat något misstänkt farligt föremål i anslutning till tingsrätten.

Förhandlingarna pågick som vanligt. Man upprättade en anmälan om olaga hot mot grupp, och vi har inlett arbetet med att försöka spåra mejlet, var det skickats från och av vem, men det är oklart och det finns ingen misstänkt i ärendet, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

En 21-årig man begärdes häktad för mord, mordförsök och grovt vapenbrott under förmiddagen i Göteborgs tingsrätt gällande söndagens dödsskjutning av en man i 40-årsåldern i Hjällbo i nordöstra Göteborg.

Adlersson säger att det har varit lugnt på platsen och att folk har kunnat passera in och ut ur tingsrätten.

Vi hade många poliser på plats, men nu är förhandlingarna klara och vi har någon patrull kvar för att hålla uppsikt, säger Adlersson.

Avsändaren av mejlet skrev att han eller hon planerade att köra fram till byggnaden med ett fordon fyllt av dynamit och låta sprängladdningen detonera, enligt Göteborgs-Posten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss