A-
A+

Borgs lag: Nadal, Federer, Murray och Djokovic

Novak Djokovic vann nyligen Wimbledon. Arkivbild.
Novak Djokovic vann nyligen Wimbledon. Arkivbild.
TennisTT

Rafael Nadal, Roger Federer och Andy Murray var klara sedan tidigare.

Nu spetsar lag Europa, med Björn Borg som kapten, till sin Laver Cup-uppsättning ytterligare.

Senaste tillskottet: Novak Djokovic.

Annons

Annons

Laver Cup är tennisens motsvarighet till golfens Ryder Cup och i år spelas turneringen 23–25 september i London, vilket blir den femte upplagan (första upplagan var 2017).

"Det är den enda tävlingen där du kan vara i samma lag med spelare som du normalt sett spelar mot. Att få vara i samma lag som 'Rafa', Roger och Andy – tre av mina största rivaler genom tiderna – kommer bli ett unikt sportögonblick", säger nyblivne Wimbledon-mästaren Djokovic i ett uttalande på Laver Cups hemsida.

Borg: Ikoner

Kvartetten har tagit hem 66 av de 76 senaste grand slam-titlarna (Nadal, 22, Djokovic, 21, Federer, 20, Murray, 3), därför är det inte konstigt att kaptenen för det europeiska laget, Björn Borg, är extra nöjd med årets uppsättning.

"Jag tror inte jag hade kunnat föreställa mig att ha de här fyra ikonerna i samma lag. Vårt mål är att vinna varje år. Med 'Rafa', Roger, Andy och Novak i laget så gillar jag våra chanser", säger Borg.

Lag Europa har så här långt vunnit samtliga fyra upplagor av Laver Cup, en tävling skapad för att hedra australiske tennislegendaren Rod Laver.

Annons

Annons

Enqvist vice kapten

Två platser återstår för att uppsättningen ska vara fullbordad och i motståndarlaget, lag övriga världen med John McEnroe som förbundskaptenen är så här långt tre av sex spelare presenterade: Felix Auger-Aliassime, Kanada, Taylor Fritz, USA, och Diego Schwartzman, Argentina.

Vid sin sida som vice kapten har Björn Borg Thomas Enqvist.

De tidigare tävlingarna har spelats i Prag, Chicago, Genève och Boston.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.