A-
A+

Börsen backar

Börserna pekar nedåt. Arkivbild.
Börserna pekar nedåt. Arkivbild.
EkonomiTT

Handelsveckan inleds på minus. Stockholmsbörsen backar under tidiga eftermiddagen.

Annons

Annons

OMXSPI ligger strax före klockan 14 back med 1,2 procent.

Bland bolagen på storbolagslistan som stiger finns Telia, plus 1,7 procent, och banksektorn, med Nordea, plus 0,6 procent, Swedbank, plus 1,2 procent och Handelsbanken, plus 1 procent.

Till dem som drar ned indexet för storbolagen finns Boliden, minus 8,7 procent, som precis har berättat om stora investeringar som krävs i Aitikgruvan för att säkra en damm. Sinch backar 2,7 procent, och Evolution med 2,3 procent.

I Europa är det också mest nedåt. Frankfurt ligger back 0,4 procent och London 0,4 procent. I Paris är det upp 0,6 procent.

Räntorna fortsätter att stiga, den amerikanska långa räntan ligger drygt en procent högre jämfört med för en månad sedan. Under tisdagen kommer amerikanska inflationssiffror, och inflationen kommer under denna vecka att vara i fokus i flera länder. Bland annat kommer Storbritanniens besked på onsdag.

Ändå verkar inte stigande räntor och inflation bita på bopriserna. Över hälften av de svenska hushållen räknar med att bopriserna stiger framöver och de som tror på sjunkande priser blir allt färre, enligt SEB:s boprisindikator för april.

Oljepriser har fallit tillbaka något, Brentoljan handlas för cirka 98 dollar fatet. Även gaspriset backar något.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.