A-
A+

Boston tar ledning efter förlängning – igen

Bostons Craig Smith, till vänster, kramas om av lagkamraterna efter det avgörande målet mot Washington.
Bostons Craig Smith, till vänster, kramas om av lagkamraterna efter det avgörande målet mot Washington.
IshockeyTT

Tre möten – tre avgöranden i förlängning.

Washington-Boston-serien i NHL-slutspelet är en jämn historia. Nattens möte slutade efter två förlängningsperioder med Bostonvinst.

Annons

Annons

Annons

Annons

Jag tror inte att det kommer att förändras. Det kommer att bli tajta möten och det gäller att vara bekväm med det. Det känns bra för oss, vi kommer att hålla oss till vår strategi, säger Bostontränaren Bruce Cassidy.

Och ett tajt möte var just vad nattens sammandrabbning var. 2–2 efter 60 spelade minuter blev till mållösa ytterligare 25 innan Craig Smith satte Bostons avgörande 3–2-mål i den andra förlängningsperiodens sjätte minut.

Därmed leder Boston nu serien med 2–1.

Det här är slutspelsishockey, säger Smith efter matchen.

Hektiskt för målvakterna

Både Tuukka Rask i Bostonmålet och Ilja Samsonov i Washingtons kasse hade fullt upp – Rask räddade totalt 35 puckar och Samsonov 40. Bara i förlängningen fångade Samosonov, som inte har spelat på ett par veckor på grund av covidrutiner, 19 skott.

Washington skapade däremot inte lika många chanser efter det att ordinarie speltid var över. Åtta skott mot mål blev det i förlängningen.

Man försöker bara behålla fokus, någon gång kommer de ju att få till ett skott. Men vi hade ju klart fler chanser. Det kändes som att vi hade ett bra läge, även om det var jämnt, säger Bostonmålvakten Tuukka Rask.
Vi gick in i förlängningen med bra självförtroende, fortsätter han.

Annons

Annons

Boston leder

Lagens första slutspelsmöte slutade med att Washington efter knappt fem minuters spel i förlängning vann med 3–2. Den andra matchen kom Boston igen och vann med 4–3 efter förlängning.

Lagen möts härnäst natten mot lördag, svensk tid.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss