A-
A+

Boston till NBA-final – kan bli historisk

Boston stjärna Jayson Tatum firar finalplatsen.
Boston stjärna Jayson Tatum firar finalplatsen.
BasketTT

Det blir Boston Celtics som får möta Golden State Warriors i årets NBA-final, efter en semifinalserie som behövde sju möten för att avgöras.

Vi är inte nöjda med det här, säger Bostons Jayson Tatum.

Annons

Annons

Boston ledde hela matchen mot Miami Heat, som mest med 17 poäng. Även om Miami lyckades knappa in i slutminuterna. Slutresultatet blev 100–96.

Boston hade förlorat tre semifinaler under de senaste fem åren. Men i år gick det vägen.

Att ta sig över det här hindret med vår grupp, det betyder allt. Det var inte många som trodde på oss, men vi lyckades, säger Tatum enligt AFP.
Att gå igenom de svåra tiderna har hjälpt oss att växa, att lära.

Bostonstjärnan svarade för 26 poäng, tio returer och sex assist och valdes till östra konferensens mest värdefulle spelare.

Det här var den största matchen i min karriär, säger Tatum.

Boston Celtics har nu chans att bli NBA:s mesta mästarlag. Sedan tidigare har klubben 17 titlar – den första kom 1957. Men lika många har Los Angeles Lakers, även om fem av deras kom på 1940–1950-talen då klubben hade Minneapolis som hemort.

Finalserien mellan Boston och Golden State inleds natten mot fredag, svensk tid. Warriors har då fått vila i en vecka eftersom det bara krävdes fem matcher för dem att slå Dallas Mavericks i västra konferensens semifinalserie. Finalen, liksom alla andra matcher i slutspelet, avgörs i bäst av sju.

Klubbarna har mötts i final en gång tidigare – 1964 då Warriors hade förledet San Francisco. Den gången vann Boston med 4–1 i matcher.

Rättad: I en tidigare version förekom fel klubbnamn på Golden States semi-motståndare. Rätt ska vara Dallas Mavericks.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.