-
+

Bostonseger satt långt inne mot Philadelphia

Bostons Brad Marchand (nummer 63) firar sitt mål mot Philadelphia.
Bostons Brad Marchand (nummer 63) firar sitt mål mot Philadelphia.
IshockeyTT

Mötet mellan Philadelphia och Boston inleddes med två mållösa perioder. Men Bostons Brand Marchand och Sean Kuraly fick in varsin puck inom loppet av en halv minut i tredje och Boston vann med 2–1.

Annons

Annons

För tredje matchen i rad har Boston hämtat hem ett underläge i tredje för att sedan vinna. Tidigare i veckan har både Philadelphia och Washington besegrats på detta vis.

Det handlar om att inte få panik och att inte försöka fixa det på egen hand, att inte chansa, säger Bostontränaren Bruce Cassidy efter matchen.

Senast Boston mötte Philadelphia, natten mot i torsdags svensk tid, var det först i tredje perioden som målskyttet kom i gång på allvar. Det mötet gick till förlängning och Boston till slut vann (4–3).

Även i nattens möte fungerade de två första perioderna som en lång transportsträcka fram till dramatiken i tredje.

I dag handlade det om att att hålla ut, vi hade helt klart inte kraften i benen där i början, säger Cassidy.

Knappt en halv minut in i den avslutande perioden fick Philadelphias James Van Riemsdyk, framspelad av Erik Gustafsson, in pucken bakom Tuukka Rask i Bostonmålet.

Därefter dröjde det nära tolv minuter innan Brad Marchand följd av Sean Kulary inom loppet av 27 sekunder fick in pucken varsin gång.

Boston har nu vunnit samtliga fyra möten med Philadelphia i år.

I mötet mellan Vegas och Los Angeles dröjde det också till tredje perioden innan Kalifornienlaget fick till några mål. LA låg då under med 5–0 men lyckades inte med annat än att jämna ut förlustmarginalen till 5–2 genom Austin Wagner och Dustin Brown.

Vegas svensk William Karlsson gjorde ett mål och två assist.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss