A-
A+

Brand i flervåningshus – boende evakuerade

Branden startade i en lägenhet och spred sig sedan till vinden.
Branden startade i en lägenhet och spred sig sedan till vinden.
BränderTT

En brand rasar i ett flervåningshus i Rinkeby i nordvästra Stockholm. En del av vindsvåningen är totalskadad och räddningstjänsten räknar med arbete under hela natten.

Annons

Annons

De boende har evakuerat från sina hem.
De boende har evakuerat från sina hem.

Larmet kom in strax före halv fyra på torsdagseftermiddagen och mycket snart hade räddningstjänsten tolv fordon på plats.

Branden startade i en lägenhet på våning sex och sedan spred den sig till vinden. Huset är konstruerat som ett L och vindsvåningen på kortsidan är totalskadad medan långsidan klarat sig.

Vi är där med oförändrad styrka och fokuserar på att säkerställa att inte elden hoppar över till den oskadade huskroppen, säger Lars Lindberg, ledningsbefäl på räddningstjänsten.

Flera personer spontanevakuerade först, alltså lämnade byggnaden självmant, varpå räddningstjänsten evakuerade alla boende i den brandhärjade delen. En person har fått lindriga skador.

Släckningsarbetet försvåras av att plåttaket är svårt att ta sig igenom. Räddningstjänsten räknar med att vara kvar under hela natten.

Vi kommer att behöva ta dit en kranbil för att lyfta på de här plåtarna, säger Lindberg.

Vad som har orsakat branden är oklart. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

Vi har hållit förhör med de som arbetar på platsen och en del av de boende. Men det är en väldigt tidigt satt rubricering, säger Åsa Wallentin, presstalesperson på polisen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!