-
+

Branden under kontroll – nu svämmar det över

Nedbrunnen skog och staket till en gård nära Wooroloo, nordost om Perth.
Nedbrunnen skog och staket till en gård nära Wooroloo, nordost om Perth.
AustralienTT

Den stora brand som sedan i söndags har härjat nordöst om Perth i Australien är under kontroll.

Nu väntar nästa utmaning – översvämningar.

Annons

Annons

Det brinner fortsatt inne i det drabbade området, men elden ska inte längre kunna sprida sig och varningarna i området har nedgraderats.

Vi har haft natt efter natt med hårda vindar och att vi kunde ta oss igenom natten (mot lördag) utan att branden spred sig gör att vi är står bra rustade, säger delstaten Western Australias brandkommissionär Darren Klemm på en presskonferens.

86 hem har förstörts i den 11 000 hektar stora branden, men inga människor har mist livet. Flera vägar är fortsatt avstängda och alla invånare i närliggande förorter får enligt ABC News ännu inte återvända till sina hem.

Men Western Australia hann knappt andas ut innan naturen slog till igen. De hårda vindarna ökar i styrka och för med sig regn. Mycket regn.

Orten Lancelin, vid kusten drygt tio mil norr om Perth, har drabbats av översvämningar och längre norrut fick 40 personer på fredagen räddas från översvämningar. Motorvägen mellan Perth och Darwin har stängts av, på vissa ställen ska den vara delvis raserad.

Det handlar om ett ovanlig kraftig oväder och vi har sett stora översvämningar i samband med det rikliga regnet, säger WA:s premiärminister Mark McGowan på en presskonferens där han varnar människor för att ge sig ut i översvämmade områden eller nationalparker.
Ni riskerar era liv, och räddningsarbetarnas.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss