A-
A+

Brann-spelare uttalar sig efter skandalfesten

Brann-spelaren Kristoffer Barmen fick sparken efter skandalfesten – nu har ytterligare nio spelare klivit fram. Arkivbild.
Brann-spelaren Kristoffer Barmen fick sparken efter skandalfesten – nu har ytterligare nio spelare klivit fram. Arkivbild.
FotbollTT

Nio spelare i norska fotbollslaget Brann har skrivit ett gemensamt uttalande där de erkänner att de deltog på den omtalade skandalfesten.

"Vi beklagar att vi visade dåligt omdöme", skriver de.

Annons

Annons

Det var för två veckor sedan som tolv spelare i Brann stannade kvar på hemmaarenan efter en träning för att festa. Även personer som inte tillhör laget ska ha funnits på plats.

Polisen i Bergen har sedan startat en utredning om ett misstänkt sexuellt övergrepp på festen. Dessutom finns rapporter om att narkotika förekommit.

Skandalen har lett till att Brann-profilen Kristoffer Barmen fått sparken, och att Mikkel Andersen och Vegard Forren avslutat sina kontrakt med klubben.

"Dåligt omdöme"

Brann har bekräftat att trion medverkade på festen. Nu har ytterligare nio spelare erkänt.

"Vi beklagar att vi visade dåligt omdöme när vi samlades på Brann-stadion natten till tisdagen den 10 augusti. Vi har full förståelse för att detta skapat reaktioner och ber om ursäkt till alla som gillar Brann och norsk fotboll", skriver de i ett gemensamt uttalande.

Spelarna menar samtidigt att de inte känner igen sig i många av beskrivningarna som förekommit i medier samt i ryktena som florerar på sociala medier.

Annons

Annons

"Tar totalt avstånd"

"Vi vill vara tydliga med att vi tar totalt avstånd från narkotikabruk. Vi drack alkohol, och inga andra berusningsmedel intogs, vad vi känner till. Vi var inte involverade i, eller observerade, några sexuella aktiviteter den natten", skriver de.

Branns tränare Eirik Horneland ska ha bett spelarna att träda fram. De har fått en skriftlig varning av klubbens ledning.

Spelarna som skrivit under uttalandet är: Daniel Pedersen, Sivert Heltne Nilsen, Markus Olsen Pettersen, Mathias Rasmussen, David Møller Wolfe, Ole Martin Kolskogen, Thomas Grøgaard, Eirik Holmen Johansen och Lars Krogh Gerson.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!