A-
A+

Brasilien kan fira – klart för VM i Qatar

Lucas Paquetá firar sitt mål mot Colombia, lagkamraten Antony gratulerar.
Lucas Paquetá firar sitt mål mot Colombia, lagkamraten Antony gratulerar.
FotbollTT

Det har redan varit klart i praktiken, men efter 1–0 mot Colombia är Brasilien även i teorin klart för VM i Qatar nästa år.

Annons

Annons

Med sex matcher kvar att spela kunde Brasiliens fotbollsstjärnor redan nu fira att biljetterna till VM i Qatar om ett drygt år är klara.

Colombia – som i oktober blev första lag att ta poäng av Brasilien i det pågående VM-kvalet – bjöd visserligen på hårt motstånd även nu. Men med 20 minuter kvar att spela i São Paulo kunde Lucas Paquetá spräcka nollan.

Brasilien stoppade ett colombianskt uppspel vid mittlinjen och två snabba passningar och en direkttouch av Neymar senare kunde Paquetá placera in bollen i målgaveln.

Det här är frukten av det hårda arbete vi har lagt ner, säger Paquetá enligt nyhetsbyrån AP.

"Fortsätta arbeta hårt"

Men att landslaget är VM-klart betyder inte att Lyon-anfallaren är det, kampen om platserna i laget är hård.

Nu får jag fortsätta arbeta hårt för att ta en plats i truppen, konstaterar han.

Uddamålssegern gör att Brasilien har elva segrar och en oavgjord efter tolv matcher och rent matematiskt inte kan gå miste om en av de fyra sydamerikanska direktplatserna.

Därmed har tre lag kvalificerat sig till VM via kval, förutom Brasilien även Danmark och Tyskland. Dessutom är även värdnationen Qatar VM-klart.

För Colombia hade en poäng varit viktig. Bakom Brasilien och kvaltvåan Argentina är kampen om VM-platserna hård, och Colombia är i allra högsta grad inblandat.

Annons

Annons

Tätt kring kvalstrecket

Laget är tillsammans med Chile och Uruguay ett av tre som står på 16 poäng, eventuellt kommer bara ett av dem kunna direktkvalificera sig till VM.

Chile fick i Paraguay hjälp av ett självmål från hemmalaget och vann med 1–0. Laget, som inledde kvalet skakigt, har nu tre raka vinster och ligger före Colombia på bättre målskillnad. Uruguay möter natten mot lördag Argentina.

Trion hotas dessutom av Peru, som ligger två poäng efter. Laget stod för nattens storseger, 3–0 mot Bolivia, där Malmö FF:s Sergio Peña gjorde 2–0-målet.

Även Ecuador tog en viktigt seger. Piero Hincapiés mål mot Venezuela räckte för tre poäng och laget har nu fyra poäng ner till trion på 16 poäng.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.