Bredden Sveriges vapen: "En jäkla styrka"

Sverige vann JVM-premiären mot Tjeckien med 7–1. Nu väntar Österrike.
Sverige vann JVM-premiären mot Tjeckien med 7–1. Nu väntar Österrike.
IshockeyTT

Den svenska offensiven har varit ifrågasatt inför JVM.

Men i premiärsegern mot Tjeckien visade man upp ett viktigt anfallsvapen: bredden.

Det är många som kan kliva fram, det är en jäkla styrka, säger lagkapten Philip Broberg.

Annons

Annons

Annons

Annons

Sverige har inför JVM-turneringen i Kanada hyllats för sin starka back- och målvaktsuppsättning, men den offensiva förmågan har inte varit lika lovordad.

Inte minst för att William Eklund och Karl Henriksson, som testat positivt för coronaviruset, missar turneringen.

Sju olika målgörare

Efter 7–1-segern mot Tjeckien, som bjöd på sju olika målskyttar, har de svenska juniorerna fått viss upprättelse.

Givetvis kul att göra mycket mål, både individuellt för grabbarna som fick göra mål, men också att vi kan sprida ut målskyttet, säger förbundskapten Joel Rönnmark.

Supertalangerna Lucas Raymond och Alexander Holtz tillhör den kategori svenska spelare som inte fick skriva in sig i målprotokollet, något som Rönnmark väljer att se positivt på.

Raymond och Holtz kommer att bidra senare. Men vi behöver även andra som kan bidra till målskyttet. Det här är kul för grabbarna och bra för oss, säger han.

Annons

Annons

"Han är viktig"

Rönnmark hyllade också Albin Sundsvik som klev in som förstacenter i Karl Henrikssons frånvaro. Skellefteåspelaren satte dit 2–1-målet och var högst delaktig i vändningen mot tjeckerna.

Han är viktig vid tekningscirkeln, vinner puckar och skapar utrymme för Holtz och Raymond. De kompletterar varandra och gör ett jättejobb. Jag tror att vi kommer få se ännu mer av dem framöver.

Det finns all anledning att tro på en fortsatt målfest mot Österrike – som förlorade med 0–11 mot USA – natten mot tisdag.

Vi har ett grymt lag och det är många som kan kliva fram. Det är en jäkla styrka i gruppen, säger lagkapten Philip Broberg.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons